Sayfalar

8 Şubat 2016 Pazartesi

ÇİKOLATALI MUZ



Malzemeler:
2 adet muz
80 gr çikolata
Hindistan cevizi



Yapılışı:
Öncelikle muzların kabuğu soyulup dilimlenir (bir parmak kalınlığında). Yağlı kağıt serilen bir tabağa dizilerek buz dolabına koyulur. Muzlar soğuk olduğunda çikolatanın donması kolay olacaktır. Çikolata benmari usülü eritilir. Soğuması için 10 dk kadar beklenir. Geniş bir tabağa hindistan cevizi dökülür. Dolapta bekletilen muzlar önce çikolataya daha sonra da hindistan cevizine batırılır. Servisten önce bir süre daha dolaba alınır. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes muz dilimleriniz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder