Malzemeler
- 170 gram tereyağı
- 150 gram pudra şekeri
- ½ gram tuz
- 5 gram vanilya
- 3 adet yumurta sarısı
- 375 gram un
- 6 farklı renkte gıda boyası
- Aralarına sürmek için;
- 1 adet yumurta beyazı
- 1-2 yemek kaşığı su
Dışı için;
- Renkli top şekerleme
Gökkuşağı Kalpli Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Gökkuşağı Kalpli Kurabiye Tarifi için;
Tereyağı ve pudra şekerini çırpın. Tuz, vanilya, yumurta sarısı ekleyip çırpmaya devam edin. İki parti halinde unu ekleyin ve kıvamını ayarlayın.
- Hamuru tezgahta yoğurarak birleştirin ve iki parçaya ayırın. Bir parçasını buzdolabında bekletin, diğer parçasını da 6 eşit parçaya daha ayırın. Her bir parçayı farklı renklerde renklendirin ve streçleyip buzdolabında 1 saat bekletin.
- Renkli hamurları açın ve her birinden 9’a 15 cm olacak şekilde dikdörtgenler kesin. Bu dikdörtgenleri de streçe sarıp yarım saat daha buzdolabında bekletin.
- Yumurta beyazı ve suyu karıştırıp renkli hamurları kat kat dizerken aralarına iyice yapışması için sürün.
- Renkli dikdörtgen hamurun eninden 5 eşit parça şerit kesin ve dolapta bir müddet daha buzdolabında dinlendirin.
- Ardından hamurların renkli kısımlarından çıkarabildiğiniz kadar kalp şeklindeki kalıpla şekiller çıkarın.
- Bu kalpleri de aralarına yumurta beyazı-su karışımı sürerek birleştirin ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
- Ayırdığınız diğer hamur parçasını açın ve birleştirdiğiniz kalplerin çevresine, boşluk kalmayacak şekilde sarın. En dış kısmı şekerlemeye bulayıp 1 cm kalınlığında dilimler kesin ve 180 derecede 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
Tereyağı ve pudra şekerini çırpın. Tuz, vanilya, yumurta sarısı ekleyip çırpmaya devam edin. İki parti halinde unu ekleyin ve kıvamını ayarlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder