Sayfalar

15 Mart 2016 Salı

Gökkuşağı Kalpli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Gökkuşağı Kalpli Kurabiye

Malzemeler

  • 170 gram tereyağı
  • 150 gram pudra şekeri
  • ½ gram tuz
  • 5 gram vanilya
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 375 gram un
  • 6 farklı renkte gıda boyası
  • Aralarına sürmek için;
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1-2 yemek kaşığı su

Dışı için;

  • Renkli top şekerleme

Gökkuşağı Kalpli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  1.  Gökkuşağı Kalpli Kurabiye Tarifi için; 
    Tereyağı ve pudra şekerini çırpın. Tuz, vanilya, yumurta sarısı ekleyip çırpmaya devam edin. İki parti halinde unu ekleyin ve kıvamını ayarlayın.
  2.  Hamuru tezgahta yoğurarak birleştirin ve iki parçaya ayırın. Bir parçasını buzdolabında bekletin, diğer parçasını da 6 eşit parçaya daha ayırın. Her bir parçayı farklı renklerde renklendirin ve streçleyip buzdolabında 1 saat bekletin.
  3.  Renkli hamurları açın ve her birinden 9’a 15 cm olacak şekilde dikdörtgenler kesin. Bu dikdörtgenleri de streçe sarıp yarım saat daha buzdolabında bekletin.
  4.  Yumurta beyazı ve suyu karıştırıp renkli hamurları kat kat dizerken aralarına iyice yapışması için sürün.
  5.  Renkli dikdörtgen hamurun eninden 5 eşit parça şerit kesin ve dolapta bir müddet daha buzdolabında dinlendirin.
  6.  Ardından hamurların renkli kısımlarından çıkarabildiğiniz kadar kalp şeklindeki kalıpla şekiller çıkarın.
  7.  Bu kalpleri de aralarına yumurta beyazı-su karışımı sürerek birleştirin ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
  8.  Ayırdığınız diğer hamur parçasını açın ve birleştirdiğiniz kalplerin çevresine, boşluk kalmayacak şekilde sarın. En dış kısmı şekerlemeye bulayıp 1 cm kalınlığında dilimler kesin ve 180 derecede 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder