Sayfalar

11 Nisan 2016 Pazartesi

Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak

Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı kalın bulgur
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kabakları soyup yıkayın ve doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ile tencerede kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleşince doğranmış domatesleri ekleyin ve 2 dakika daha kavurun. Kabakları ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin. 5 dk kadar kavurduktan sonra üzerine 1 buçuk çay bardağı kaynar su dökün. Ocağın altını kısın ve 10 dk kadar suyunu hafiften çekmesini bekleyin.
Suyunu çok çekmeden 1 kaşık bulgur ekleyin ve yemeğin tuzunu da atıp bir kere karıştırıp kapağını kapatın .Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yemeğimiz pişince üzerine 1 tatlı kaşığı nane serpin ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder