Fırında Etli Güveç
Malzemeler:
- Yarım kilo kuş başı et
- 1 tane büyük patlıcan ( küp küp doğranmış)
- 3 tane patates (küp küp doğranmış)
- 2 tane küçük boy kuru soğan (elma dilimi şeklinde doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz, kekik ve karabiber
- Üzeri İçin
- 4 tane küçük domates
- 2 tane doğranmış sarımsak
- 1 kase salçalı su
- Ramazan ayının gelmesiyle öncelikle sofralarımızın bol ve bereketli olmasını dilerim. Sizlere ramazan ayına özel sofralarımız için çeşit çeşit tarifler hazırladık. Sitemizde nefis çorbalarımız dan lezzetli ana yemeklerimize, nefis böreklerimiz den ağızlara layık tatlılarımıza kadar bir çok tarifi sizlere sunuyoruz. Hayırlı Ramazanlar..
- NASIL YAPILIR:
- İlk önce derin bir kap içerisinde gereken bütün malzemeleri pişirmeden iyicene harmanlayın.
- Ardından hepsini eşit bir miktarda küçük güveç kaplarına paylaştırın.
- Üstüne doğranmış sarımsak serpiştirerek domatesi yuvarlak bir biçimde doğrayıp dizin.
- Daha sonra ise en üstüne birer parça tereyağı koyup salçalı suyu ekleyin.
- 200 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında etler yumuşayıncaya dek 1 veya 1,5 saate yakın pişirin.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder