Sayfalar

27 Haziran 2016 Pazartesi

Milföy Hamurlu Çıtır Çubuklar Tarifi

Milföy Hamurlu Çıtır Çubuklar Tarifi 

Milföy Hamurlu Çıtır Çubuklar Tarifi Malzeme 

3 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta,
Çörek otu
Tuz
Susam

Milföy Hamurlu Çıtır Çubuklar Tarifi Nasıl Yapılır

Oldukça kısa sürede yapılan bu tuzlu uzun çubuk atıştırmalığı hamur ile de yapabilirsiniz ama oldukça uğraştırıcı olacak bu sebeple milföy hamuru ile kısa sürede yapabilirsiniz.

Milföy hamurunu ince ince şeritler halinde kesiniz.

Hafif üzerini tuzlayınız.

Her eridi iki ucundan tutarak burgu haline getiriniz.

Burgu yaptığınız milföy çubuklarınızı öncelikle yumurta bandırınız ve sonrasında ise susam ile ya da çörek otu ile süsleyiniz.

Daha önceden ısınmış fırına atarak yaklaşık olarak 15 dakika pişirmeye bırakalım.

Hafif kabardığında ve kızardığında tarifiniz hazır.

Soğuk olarak servis yapılacağı gibi sıcak iken daha ayrı bir lezzette olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder